• timber slats delineate triangle house by life style koubou

    located in the japanese prefecture of fukushima, this dwelling designed by life style koubou uses timber slats to delineate internal space. named ‘triangle house’, the two level property contains living accommodation at ground floor level, with a tatami room joining a kitchen and a dining space. above, a lofted area boasts additional floor space with an office found in a more secluded area of the home. a storage area can also be found behind a retractable curtain. the external form of the residence has been shaped to shed heavy snowfall, while tiled slates give the façades a monolithic appearance.

     

    https://www.designboom.com/architecture/timber-slats-delineate-triangle-house-by-life-style-koubou-02-21-2015/

  • life style koubou arranges sundial house in a radial fashion

    japanese architectural practice life style koubou has designed a single storey dwelling, with internal programs arranged in a radial manner. united beneath a large slate-clad canopy, the home’s unusual layout eliminates the need for corridors, and ensures close relationships between each room. the residence’s primary living space is located at the heart of the plan where a large window offers constant external views of the passing street. ancillary spaces are then organized around the central accommodation, providing inhabitants with a series of private, flexible volumes.

     

    https://www.designboom.com/architecture/life-style-koubou-sundial-house-japan-02-07-2015/

  • DOM AKO SÚČASŤ LESA

    Nezvyčajný objekt zložený z dvoch domčekov na pilieroch spojených mostíkom stojí v horskom prostredí Japonska. Slúži ako druhý dom pre rodinu žijúcu v meste. Jeden z domčekov pôsobí ako vyhliadková veža a druhý ako známa chalúpka na stračej nôžke. Čo viedlo architektov k takémuto riešeniu?

     

    https://www.asb.sk/architektura/stavby/rodinne-domy/dom-ako-sucast-lesa

  • archello / One year project

    The architecture facing and adjusting the nature The site is located at the base of Bandai-san(mountain), we designed a second house for the family who living in the city. This region is designated as special heavy snowfalls area, we used more than 2m-high snow load to design a stilt structural system to protect the house from snow. The house has two blocks; a living function and a life related watery function are separately accommodated in each block. These are connected by a bridge that makes people enjoy harshness and happiness in natural environment with their five senses.

     

    https://archello.com/project/one-year-project

  • life style workshop integrates ‘one year project’ into japan’s natural woodland habitat

    in japan’s ibaraki prefecture, local practice life style koubou has completed a timber dwelling elevated above the natural landscape. named ‘house in itsuura’, the single storey property is perched on two organically formed supports that allow the remainder of the structure to be embedded within the sloping terrain. over time it is imagined that the home will forge an even stronger relationship with its surroundings, as the timber takes on a naturally weathered appearance.

     

    life style workshop integrates ‘one year project’ into japan’s natural woodland habitat

  • life style koubou embeds timber dwelling into japanese hillside

    in japan’s ibaraki prefecture, local practice life style koubou has completed a timber dwelling elevated above the natural landscape. named ‘house in itsuura’, the single storey property is perched on two organically formed supports that allow the remainder of the structure to be embedded within the sloping terrain. over time it is imagined that the home will forge an even stronger relationship with its surroundings, as the timber takes on a naturally weathered appearance.

     

    life style koubou embeds timber dwelling into japanese hillside

  • Life Style Koubou built this house by using local materials in Fukushima prefecture

    Japanese architecture firm Life Style Koubou Architectural Design has completed a small family house by only using local materials and construction techniques in Fukushima prefecture, Japan. The single-storey house – named as “Cave: Living with Nature” – was made of soil and sun-dried bricks in order to avoid paying to transport this material off-site.

     

    https://worldarchitecture.org/architecture-news/cmpmn/life_style_koubou_built_this_house_by_using_local_materials_in_fukushima_prefecture.htm

  • One Year Project / Life Style Koubou

    https://www.archdaily.com/891476/one-year-project-life-style-koubou

  • House in Itsuura / Life Style Koubou

    位于茨城县北部的Itsuura市以繁荣的渔业闻名。冈仓天心迷恋Itsuura海岸线的风景,热爱此地,并以其为最终居所。这里有一些历史性建筑,比如由天心设计的Rokakudo静居以及天心纪念美术馆。

    住宅的主人是个渔民。他的祖先是一位在天心附近工作的水手侍丛。据说当年天心留下一句话:“渔人务请植树于山。”这一设计方案的故事始于渔人打算充分利用从祖先那继承的山林场地,来设计这栋住宅。

     

    House in Itsuura / Life Style Koubou